Az orosz Ural motorkerékpár-gyárban jelenleg két modellt készítenek (igaz, a kedves megrendelő 60-féle fényezés közül választhat!), de szeretnék bővíteni a választékot. Ennek megfelelően most egy formatervezési pályázatot írtak ki, amelyen bárki részt vehet.

Olyan pályaműveket várnak, amelyeken az Ural márka jellegzetes karaktervonásait és manapság már retró-nak mondott stílusát megőrző, de egyben új elemeket is felvonultató oldalkocsis motorkerékpárt lehet látni. Javítja a pályázó esélyeit, ha alkatrészlistát készít arról, milyen új elemeket kell készíteni ahhoz, hogy meg tudják építeni a megálmodott járművet.

Az Ural motorkerékpár-gyár igazgatója, a helyettese és a VK közösségi oldalon lévő Ural-klub vezetője alkotja majd a zsűrit. Ha lehetséges, a gyakorlatban is megépítik majd a győztes pályaművet, amely akár a cég kínálatának a része is lehet majd idővel, de ezt majd csak a beérkezett tervek alapján döntik majd el. Az első helyezett egy Ural bőrdzsekit, a második egy Ural mechanikus karórát, a harmadik pedig egy Ural logós kiegészítőt kap majd a gyári tartozék-katalógusból. A pályázat részleteit az IMZ Ural orosz nyelvű weboldalán lehet megtalálni, legkésőbb február elsején be kell érkeznie az alkotásnak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!