A BMW Motorrad egy olyan különleges motorkerékpárral kíván megemlékezni 90 éves születésnapjáról, amely a vásárlókban az egyedi igények alapján, manufakturális módszerrel készített motorkerékpárokat idézi fel a márkától elvárható minőséggel.

A nineT vázában lég-/olajhűtésű, 1170 köbcentiméteres változatában dolgozik a boxer, amelynek 81 kW (110 LE) teljesítménye 7750, míg 119 newtonméter maximális forgatónyomatéka 6000 percenkénti fordulatszámnál mérhető, ami több, mint elegendő a naked-bike mozgatásához.

A BMW Motorrad eredeti kiegészítők kínálatától az erre szakosodott cégek személyre szabott komponenseinek és tartozékainak sokaságáig terjed az elérhető extrafelszerelések kínálata, könnyedén lehet egyedi gépet csinálni az R nineT-ből. Például az utasülés leszerelhető, az annak a helyére rakott elem segítségével a Café Racer-ek világát is megidézheti a gép, amelynek első kerekénél az S 1000 RR szupersport-géptől kölcsönzött fordított (upsidedown) teleszkópvilla helyettesíti a boxermotoros modelleken megszokott Telelever konstrukciót.

A 17 literes alumínium üzemanyagtartály kézzel csiszolt, s hasonlóan színvonalasan bevonatolt oldalfelületekkel készül. A nineT színválasztása karakterének megfelelően a klasszikus fekete („Black Storm metallic”) ezüst- és nyers fémszínű kontrasztárnyalatokkal. A sokoldalú, jubileumi boxert 4 718 000 Ft-os áron lehet megvásárolni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!