Roland Sands korábbi versenyző manapság kis csapatával együtt egyedi motorkerékpárokat épít, a BMW Motorrad is őket kereste meg azzal, hogy a cég születésnapjára készítsenek egyedi gépet.

Az eredmény a BMW Concept Ninety, magyarul BMW 90-es tanulmány, amely rögtön egy másik évfordulóra is emlékeztet, negyven évvel ezelőtt mutatták be az R 90 S motorkerékpárt, amely korának egyik leggyorsabbja volt 200 km/óra feletti csúcssebességével.

Ezt idézi meg a Concept Ninety is, amelynél következetesen fekete az alsó rész, és narancsszínű a kézzel formált alumínium légterelő és felső rész, modern részlet a LED-es kiegészítő világítás. A boxermotor kihangsúlyozása érdekében a motor- és szelepfedél-burkolatokat egyedileg gyártották le, amelyeknél a fényezés után munkáltak meg néhány felületet, és ezeket aztán csak lelakkozták. A felniknél is ugyanezt az eljárást használták.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!