Nem titok, hogy a Honda feltámasztja a legendás Africa Twin nevet viselő motorkerékpárt, a tavalyi EICMA kiállításon már látható volt a végleges változat – még névtelenül, az „Igazi kaland” feliratot viselő poszter előtt, az aktuális és az egykori Dakar-versenygépek között. Most pedig hivatalos lett, hogy Africa Twin néven dobják piacra ezt a gépet.

A hivatalosan CRF1000L Africa Twin néven futó enduro motorkerékpár 2015 végén már kapható lesz az európai márkakereskedésekben. Az Africa Twin elnevezés jól cseng, hiszen az 1998-ban debütált 650 cm3-es, majd 750 cm3-es gép adta az alapját azoknak a terepmotoroknak, melyekkel a Honda négy elsőséget is bezsebelt a Párizs-Dakar ralin.

Ezek után nyilvánvaló, hogy az új ezres kapcsán a Honda hangsúlyozza a kiváló off-road tulajdonságokat, viszont az meglepő, hogy a japánok is itt is elérhetővé teszik duplakuplungos automata váltójukat, ami unikum a kategóriában. A Honda alighanem tudja mit csinál, hiszen a legfrissebb statisztikák szerint azoknál a modelleknél, ahol elérhető a DCT-váltó, a vásárlók 53%-a döntött a kuplungkar nélküli kivitel mellett. Az új Africa Twin-nel kapcsolatos legfontosabb híreket és a nyereményjátékot is megtalálják a http://www.true-adventure.hu/hu/ weboldalon.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!