A végeláthatatlan észak-amerikai highwayen való utazásra találták ki a BMW 101 elnevezésű tanulmány-motorkerékpárját, amelynél a dobozok is szerves részét képezik a formának. A nevet jelentő szám a kaliforniai 101-es útra illetve a köbinchben mért lökettérfogatra utal – ami az 1649 köbcentis hathengeres erőforrást jelenti. Azt igazából senki nem tudja, miért van szükség egy ilyen hatalmas erőforrásra ahhoz, hogy az ember 104 km/órás (65 mérföld/óra) tempóval haladjon – ahol ki van táblázva, ott akár 112 km/h-val (70 mérföld/óra) is lehet menni.

Csepp-forma lett a megjelenés azzal, hogy a hatalmas légterelőtől hátrafelé folyamatosan lefelé haladnak a vonalak, amit csak erősít a nagy méretű az első kerék és a kétszínű fényezés. Az alsó rész sötét, itt rejtőznek a látható műszaki elemek, a felső rész világos – itt nem csak fényezést használtak, az orr például szálhúzott alumínium burkolatú. Ezen kívül van olajjal kezelt valódi fa, amelynél ügyeltek arra, hogy az erezet vízszintesen álljon.

A kipufogó a formaterv része is az oldalanként 3-3 végződéssel, de legfontosabb feladata az, hogy megfelelő hangot adjon az erőforrásnak. A BMW kaliforniai fejlesztőközpontjának munkáját segítette még az attól mindössze 1 órányi távolságra található Roland Sands Design nevű cég is, utóbbi feladata volt a speciális alkatrészek elkészítése és az összeszerelés is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!