A kínai Changan egyszerre két darab pickupot dobott most piacra, a Shenqi F50-es nevű autóval azokat a vásárlókat célozzák, akik személyautós kényelmet várnak el a haszonjárműtől – talán ezért másolták le szinte tökéletesen az utolsó Volvo S80-as műszerfalát; ezt az autót tovább gyártják Kínában a helyi piac számára.

Egyszerűbb a középkonzol, de egyértelműen a Volvo S80-ast mintázza a műszerfal. Légzsák nincs Egyszerűbb a középkonzol, de egyértelműen a Volvo S80-ast mintázza a műszerfal. Légzsák nincs



Ennek az orrában egy 2,2 literes, 105 LE/190 Nm teljesítményű benzines dolgozik, a váltó 5 fokozatú, kézi kapcsolású. Fontos eltérés a Volvo S80-ashoz képest, hogy a Changan Shenqi F50-esben nincs légzsák, szóval utasvédelem terén komoly lemaradásokkal küzd, de hát a 62 900 jüanos, azaz 2,76 millió Ft-os áron ennyit lehet elvárni.

Az 5,5 méteres hossz jelentős része a hátsó fellépő Az 5,5 méteres hossz jelentős része a hátsó fellépő

A Shenqi F30-as még egyszerűbb kialakítású, az indulóára is csak 49 900 jüan, azaz 2,2 millió Ft. A benzinmotor ez esetben 1,5 literes, 110 LE/142 Nm teljesítményű, és olyan plató is kérhető, amelynek nem csak a hátulja, de az oldalfalai is lehajthatóak. Ebből is két tengelytávolság van, a karosszéria teljes hossza 5-5,5 méter.

Lehajtható a plató oldalfala is a munkára szánt F30-asnál Lehajtható a plató oldalfala is a munkára szánt F30-asnál

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!