Se szeri, se száma a Fiat Punto kisautó neveinek és frissítéseinek, de az biztos, hogy Indiában 2014 augusztusában mutatták be a Punto Evo nevű modellt, amely felfrissített megjelenésével mér egy lépéssel az európai változat előtt járt. Azonban a korábbinál frissebb megjelenésű, jobban felszerelt autó túlságosan drága az indiai piac számára, ezért hamarosan újra elkezdik gyártani és forgalmazni a 2014 augusztusi előtt megjelenéssel rendelkező változatot Punto Pure néven.

Az nem meglepő, hogy egy autóból egyszerre több változatot is árulnak, hiszen a Fiat például egyszerre kínálja Indiában a Linea és a Linea Classic-ot, de az új, hogy másfél év kihagyással hozzák vissza a már leváltott autót. Nem egyszerű spórmodellről van szó, hiszen a teljes választékot – 1,2 vagy 1,4 literes benzines, 1,3 literes dízelmotor, 3 felszereltség – visszahozzák, a csúcsmodellben érintőképernyős Blue&Me hifi, digitális légkondi is lesz. A Fiat úgy hiszi, a kicsit eltérő megjelenésű, de sokkal olcsóbb autóval nem a Punto Evo-tól, hanem a vetélytársaktól rabol majd vásárlókat, azaz a Hyundai i10, a Maruti Celerio és a Chevrolet Beat minik vásárlóit akarják megnyerni a Punto Pure-ral. Sok sikert.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!