A texasi Humble városában található DeLorean Motor Corporation vásárolta fel a hasonló nevű írországi cég által hátrahagyott összes alkatrészt, és már 2008 óta azon van, hogy kis szériában újraindítsa a sorozatgyártást, de ez egészen mostanáig nem volt lehetséges azért, mert az USA törvényei minden gyártó számára ugyanazokat az elvárásokat írták elő, azaz modern biztonsági berendezéseket. Nemrég azonban elfogadták a “Low Volume Motor Vehicle Manufacturers Act” (H.R. 2675) nevű törvényt, amelynek értelmében már csak az aktuális károsanyag-kibocsájtási szabályokat kell betartania a kis szériás járműgyártással foglalkozó vállalkozásoknak, ami lehetővé teszi a DeLorean visszatérését.

Már meg is kezdték a fejlesztőmunkát, marad a V6-os erőforrás, de modern darabra cserélik – két amerikai és egy import blokkot vizsgálnak, még nem döntötték el, melyik lesz a befutó, de a teljesítmény valahol 300-400 lóerő között lesz. Ennek megfelelően módosítják a felfüggesztést is, nagyobb teljesítményű fékrendszer, ebből következően nagyobb kerekek, és német gyártmányú rugó és lengéscsillapító kerül majd az autó alá. Ezen kívül egy módosítást eszközölnek, modern (digitális) légkondicionálót szerelnek az autóba.

A tervek szerint 2017 elején bemutatkozó régi-új DeLorean DMC-12 megjelenése a felniktől eltekintve semmit nem változik, azonban a tudása már a megjelenéséhez méltó lesz. A vételára valahol 100 ezer dollár körül lesz, ami nagyjából a duplája annak, amit egy felújított autóért fizetnek. A DeLorean Motor Company-nek mintegy 300 autó legyártására elég alkatrésze van, a tervek szerint havi egy autóval indítják újra a sorozatgyártást, a távlati cél a heti egy autó összeszerelése.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!