Míg a férfiak városban 10-15 km/órával, országúton pedig akár 20-30 km/órával is gyorsabban és a kanyarokban is nagyobb sebességgel vezetnek, addig a nők óvatosabban, körültekintőbben és kevésbé agresszíven hajtanak. A Bridgestone gumiszerviz partnerhálózatának vezetői szerint a nemek vezetési stílusa közötti különbség nemcsak az abroncsok állapotában, de a jellemző abroncs-sérülésekben is egyaránt megmutatkozik. Az erősebb nem képviselői főleg az abroncs széleinek rendellenes kopásából adódó problémák miatt keresik fel a gumiszervizeket. Emellett jellemző rájuk az is, hogy abroncsaik futófelülete hamarabb eléri az előírt 1,6 mm-es profilmélységet, amikor már cserélni kell a gumikat. Ezzel szemben a női autósok gyakrabban fordulnak szakemberhez az abroncsnyomással kapcsolatos problémák, valamint a padkák és kátyúk okozta sérülések, szálszakadás és oldalfalsérülések miatt. A Bridgestone szervizpartnerei szerint ugyanakkor a legdemokratikusabb abroncsprobléma a defekt, amely mind a férfiak mind a nők számára a leggyakoribb sérülés és amellyel legalább 5-6 alkalommal szembesülnek autós éveik során.

Annak ellenére, hogy a férfiak jobban nyúzzák a gumikat, az abroncsszervizek vezetői szerint jobban is figyelnek azok állapotára. Műszaki beállítottságuk okán a férfi autóvezetők hamarabb észreveszik az abroncshibákat, a sérüléseket, a kerekek kiegyensúlyozatlanságát, a nem megfelelő guminyomást, vagy azt, ha az abroncs lefutott, és célirányosan fordulnak szakemberhez. Ezzel szemben a hölgyek jellemzően csak a téli vagy a nyári abroncsváltások idején szembesülnek azok hibáival, illetve azzal, hogy az abroncs cserére szorul. Habár a hölgyek csak az utolsó utáni pillanatban cserélik le abroncsaikat, akkor is jellemzően azért mert már elöregedett és nem azért mert elkopott, ami szintén azt jelzi, hogy kíméletesebben, óvatosabban vezetnek. A szervizek vezetői szerint nem ritka, hogy a hölgyek akár 5-7 szezonon át is használják az abroncsokat, míg velük ellentétben a férfiak autóin mindössze 4-5 szezont bírnak ki az abroncsok.

A Bridgestone szervizpartnerei szerint annak ellenére, hogy az ár még mindig meghatározó szempont új abroncs vásárlásakor mindkét nem képviselői kezdik előnyben részesíteni a minőségi abroncsokat. Mind a férfi, mind a női autóvezetők számára fontos, hogy a gumiabroncs megbízható és jól irányítható legyen, valamint hogy vizes úton is jól tapadjon. Ennek érdekében pedig hajlandók magasabb árat is fizetni érte. Az új gumik kiválasztásában a hölgyek jellemzően a szervizek szakemberei vagy férfi ismerőseik tanácsára, az urak pedig elsősorban személyes tapasztalatukra, illetve az interneten publikált teszteredményekre hagyatkoznak.