Nálunk érdeklődők hiánya miatt már nem kapható a Renault Latitude elnevezésű limuzinja, pedig lehet, hogy ha egy kicsit gyorsabban hajtják végre a modellfrissítést, még köztünk lenne.

Hazájában, dél-Koreában köszöni szépen él és virul az autó, új a megjelenése és most egy új benzinmotorral is gyarapodott a választék. Nekünk európaiaknak ismerős lehet az új hajtáslánc, hiszen az lényegében megegyezik a Renault Clio RS-ben használttal.

Lényegi eltérés, hogy itt nem sport- hanem luxusautóról van szó, ezért az 1,6 literes turbómotor teljesítménye „csak” 190 lóerő, a maximális nyomaték 245 Nm, a váltó hatfokozatú, dupla kuplungos egység. A menetteljesítményekről nem árultak el sokat, mindössze annyit, hogy a dél-koreai mérési ciklus alapján 6,3 l/100 km-ées fogyasztást tud a Samsung SM5 TCe. Az eddiginél sportosabb erőforrás miatt az utastérben szálhúzott alumínium(nak látszó) betéteket találunk, és a masszázsfunkciós ülések oldaltartásán is javítottak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!