Nem véletlen, hogy a Mercedes-AMG S63 Cabriolet-t választották ki az autó szabadalmaztatásának 130 éves évfordulójáról megemlékező limitált széria alapjául, a gyár szerint ez áll a legközelebb azokhoz a motorizált szekerekhez, amivel az automobil pályafutása indult.

Az Edition 130 elnevezésű limitált széria első pillantásra kicsit fantáziátlannak tűnik, pedig jó sokat agyaltak azon, hogyan tegyék különlegessé. Az alubeam ezüst fényezéshez mattfekete küllőkkel és esztergált peremmel rendelkező 10 küllős, 20 col átmérőjű felnik járnak, a vászontető Bordeax színű. Az utastérben már több választási lehetősége van a vásárlónak, a Designo nappa bőrkárpit vörös/fekete vagy szürke/fekete lehet, fekete vagy karbon betétek díszíthetik a műszerfalat.

A középkonzolon elhelyezett számozott plakett árulkodik a korlátozott darabszámról, és a kormány alsó küllőjén is olvasható az Edition 130 felirat. Egyedi kulcstartót is kap a kedves vásárló, ezt egyébként az átadáskor, egy alumínium dobozban adják át az ügyfélnek. Műszakilag nincs változás, az 5,5 literes, két turbós V8-as teljesítménye 577 LE/900 Nm, a 0-100 km/h sprint 3,9 másodpercig tart. Az i-re a pontot az AMG által kifejezetten ehhez az autóhoz készített beltéri porvédő takaró teszi fel, amelyen az „Edition 130 – 1 of 130” felirat olvasható. Németországban áprilisban kapják meg az első vásárlók a Mercedes-AMG S63 Cabriolet Edition 130 első példányait, miután kifizették érte a 226 457 eurós vételárat.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!