Nem saját maga gyártja autóit a Factory Five nevű cég, hanem építőkészleteket árul, amelyek segítségével aztán a vásárlók – részben saját elképzeléseik alapján – össze tudják maguknak rakni álomautójukat. A 818-as modell a legnépszerűbb alkotásuk, nem véletlenül, hiszen az egyedi tárvázat úgy alakították ki, hogy annál a Subaru Impreza fődarabjait kell használni, és egyedül az építő pénztárcája szabja meg, hogy gyári, vagy a nagy számban elérhető tuning-elemek segítségével valósítja meg sportkocsiját.

Egészen mostanáig csak vászontetővel volt elérhető a középmotoros sportkocsi, de mostantól kezdve már kupéként is megrendelhetik az építőkészletet az ügyfelek. Ez még merevebb karosszériát és még jobb irányíthatóságot jelent, feltéve, hogy a kedves ügyfél felszereli a tetőt – úgy alakították ki az építőkészletet, hogy azt kis munkával nyitott autóként is össze lehet rakni. Igaz, utóbbi esetben semmiféle tető nincs.

A nyitott autóhoz képest kicsit csiszoltak még a megjelenésen is, az orr új elemeit meglévő 818-tulajdonosok is megvásárolhatják majd, és saját maguk frissíthetik fel autójuk megjelenését. A Factory Five tervei szerint augusztus 1-től lehet majd megvásárolni a 818C elnevezésű kupét, vételár még nem ismert, de 99 dolláros letét ellenében már le élhet adni a megrendeléseket.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!