Régi harcosnak számít a Logan és a Sandero „új” motorja, hiszen a K7M motorkódú, 1,6 literes nyolcszelepes négyhengeres immár 17 éve van a kínálatban kisebb-nagyobb módosításokkal. Most épp jobban belenyúltak, a teljesítménye 95/105 lóerőre (benzin/etanol) emelkedett.

A K7M 764-es négyhengeresnél a sűrítést 9,5:1-ről 12,5:1-re emelték, megváltoztatták az égéstér formáját, könnyebb dugattyúkat kapott, újak a dugattyúgyűrűk, kisebb súrlódású csapágyakat kapott, újak a szívó- és kipufogószelep fészkek. Mindezen változtatások eredményeznek a korábbinál magasabb teljesítményt, így már leválthatták vele a tizenhat szelepes motort. Utóbbi, a K4M négyhengeres az automatikus váltóval szerelt modellekben továbbra is választható lesz, az 1,0 literes, 16 szelepes alapmotorhoz nem nyúltak. Mivel a régi-új motor a dél-amerikai igények-károsanyag-kibocsájtási szabályok kielégítésére készült, nem valószínű, hogy eljut Európába.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!