Nem meglepő módon egyszerre újul meg a Peugeot két egyterűje, az inkább családias vonalat képviselő 5008-as és a szabadidő-autósabb 3008-as. Az azonban már meglepő, hogy utóbbinál nem a kínai modellen már megismert változásokat látjuk, azaz egy második modellfrissítést hajtottak végre a típuson.

Közös elem az új 308-ashoz igazodó megjelenésű fényszóró a LED-es nappali fénnyel, amelyek között immár mindkét autónál hasonló hűtőrácsot látunk. A ködlámpák környékének a króm csík miatt jól láthatóan eltérő kialakítása és a 3008-asnál használt ezüst betét miatt könnyen meg lehet majd különböztetni elölről is az ikreket. A felnik is újak.

A műszakilag említést érdemlő változás két új teljesítményszintet jelent, az 1,6-os THP turbómotor immár 125 lóerővel is elérhető, és a hasonló teljesítményű 1,6-os szívómotornál jóval nagyobb nyomatékával könnyebben mozgatja a nagy méretű autókat. A dízeleknél a 2.0 BlueHDi érdemel említést, a 150 lóerős motor AdBlue adalékot használ és már teljesíti az Euro 6-os károsanyag-kibocsájtási előírásokat is. A Frankfurti Autószalonon leplezi le a Peugeot a megújult öszvéreit.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!