Pénzügyi nehézségei támadtak az Allied Systems Ltd. nevű cégnek, amely autószállítással foglalkozik. A GM gyáraiban legyártott új autók egy részét ez a vállalkozás szállítja le a márkakereskedőkhöz.

A vállalkozónál dolgozó sofőrök szakszervezete fizetésemelést követelt, aminek finanszírozására az Allied Systemsnek nem volt pénze, ezért szerződésmódosítás nélkül 15 százalékkal többet követelt a General Motorstól változatlan szolgáltatásért. Mivel az autógyártó ezt érthető módon nem volt hajlandó kifizetni, a cég egyszerűen visszatart több mint 1700 autót, amelyeket átvettek, de nem szállítottak le a márkakereskedésekbe.

A megállapodásban szereplőnél töb pénzt kért az autók leszállításáért az Allied Systems, ami több mint 1700 új autót túszul is ejtett. A GM perrel válaszolt A megállapodásban szereplőnél töb pénzt kért az autók leszállításáért az Allied Systems, ami több mint 1700 új autót túszul is ejtett. A GM perrel válaszolt

Kiskereskedelmi áron 47 millió dollárról beszélhetünk, ezen felül a GM által indított perben még a le nem szállított autók körül felmerült költségek és egy elrettentő mértékű kártérítés is szerepel. Az is biztos, hogy az Allied Systems elvesztette a General Motorst, mint ügyfelet, már megkezdődtek a tárgyalások a többi autószállító céggel az érintett üzemek kiszolgálásáról.