Először még reménykedhetett abban Toyota Sequoia szabadidő-autó tulajdonosa, hogy pár unatkozó fiatal rongálta meg autóját, mert amikor autójához ment, kívülről csak két kitört ablaküveget látott. Azonban nem volt ilyen szerencsés.

Egy medve fészkelte be magát az autóba, talán egy ottfelejtett szendvicset szagolt ki. Nem tudjuk és már nem is fogjuk megtudni, ugyanis a tettes angolosan távozott a hátsó szélvédőn át. Előtte azonban úgy lerendezte a belső teret, hogy a biztosító totálkárra vette az autót. Az okozhatta a bajt a vadőrök szerint, hogy miközben az autó belsejében kutatott, megsértett egy elektromos vezetéket, és a kormányba épített légzsák kioldott. Ettől megrémült a zárt térben lévő medve, és őrjöngeni kezdett.

Szó szerint az autó összes kárpitját széttépte, a műszerfal műanyag burkolatát darabokra aprította, a kormányoszlopot és az ülések támláit eltörte. És ha ez még nem lenne elég, egy jó nagy kupacot helyezett a hátsó ülésre. Ennek vizsgálata után a vadőrök megállapították, hogy egy grizzlyről lehetett szó. Mivel nem csak az utastér burkolata sérült meg, de több helyen a kábelköteget is eltépte a medve, a biztosító számítása szerint (alkatrész+munkadíj) több mint hatvanezer kanadai dollár a kár. Az autó másfél évvel ezelőtt, újonnan hetvenezerbe került, azaz gazdaságtalan a javítás. Azonban a Toyota márkaszerviz szerelői szerint akkora munkáról van szó, hogy még akkor se érné meg a javítás, ha valaki mondjuk egy karambolban sérült autóból meg tudná szerezni az összes, a javításhoz szükséges alkatrészt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!