A rengeteg pénzen kívül még egy fontos feltétele van a Lamborghini Veneno Roadster élvezetének: a csodaszép, napos időjárás. A kupét megszabadították ugyan a tetejétől, de újat nem készítettek helyette, se nyitható, se bármely egyéb módon rögzíthető időjárás elleni védelemmel nem rendelkezik az autó.

A Genfi Autószalonon bemutatott Lamborghini Veneno kupéból mindössze kilenc darabot építenek egyenként minimum 1 milliárd forintért – az egyedi kérések miatt növekedhet a vételár. Hárommal már elkészültek, és úgy gondolták, elérkezett a megfelelő időpont a Veneno Roadster képeinek közlésére.

A karbonból sütött karosszéria a tetőlemez elvesztése mellett egy csinos kis bukókeretet kapott, illetve kifejezetten ehhez az autóhoz fejlesztették ki a Rosso Veneno nevű vörös színt – kérdés, hogy a számítógéppel generált képek mennyire közelítik meg a valós árnyalatot.

Műszakilag nincs nagy eltérés a kupéhoz képest, a Lamborghini Veneno Roadster tömege 1490 kg, a középre beépített 6,5 literes V12-es szívómotor teljesítménye 750 lóerő, ami 2,9 másodperces 100-as sprintet tesz lehetővé, illetve 355 km/órás végsebességet. Utóbbi adat megegyezik a kupéval,  a 100-as sprint 1 tizeddel rosszabb annál. Annyi baj legyen.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!