Argentínában dobták piacra a Renault Duster Los Pumas Special Editiont, amely a Los Pumas nevű rögbicsapat támogatásával/népszerűsítésére készült – csodálatos képzavarral élve a foci mellett a rögbi is labdába rúghat.

Olyan nagyon azért nem erőltették meg magukat a termékfelelősök, hiszen mindössze annyi történt, hogy az egyébként a Duster gyári tartozékai között szereplő Adventure Kit nevű karosszériavédő-készletet kapja meg az autó, és ezen felül még egy UAR (Union Argentina de Rugby) logót is elhelyeztek a csomagtérfedélen.

Műszakilag nincs semmi változás, a Dél-Amerikában forgalmazott 2,0 literes benzinmotor 138 lóerős, hatfokozatú, kézi kapcsolású váltó közbeiktatásával hajtja az első- vagy felár ellenében mind a négy kereket. Érdekesen alakul a szériafelszereltség, hiszen navigáció is van a fedélzeten, de légzsákból már csak kettőt adnak. Európában a Dusterral kapcsolatban a legfontosabb hír, hogy a Frankfurti Autószalonon leplezik le a felfrissített modellt, amely a hírek szerint megkapja a többi Daciából ismert 1,2 literes, 115 lóerős benzines turbómotort.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!