Hibrid szuperautó lesz a Bristol márka következő nagy dobása, legalábbis, ha lehet hinni a márka tulajdonosának, Kamal Siddiqi-nek, aki három évvel ezelőtt vásárolta meg a brit manufaktúrát.

Az úriember 1989-ben lett a Frazer-Nash márka tulajdonosa, amely néven egy mintegy 100 fős fejlesztőbrigádot hozott létre, akik elektromos és hibrid autók/hajtások fejlesztésével foglalkoznak. Még 2009-ben készítették el a Giugiaro Namir tanulmány számára a hatótáv-növelővel ellátott elektromos hajtást, amely az új Bristol GT-t is mozgatni fogja.

Minden keréknek van egy-egy hajtó elektromotorja, az áramfejlesztő egy 841 köbcentis kamratérfogatú Wankelmotor, ami lítium-ion akkumulátort tölt. Kamal Siddiqi úgy számol, ha évi több száz autót sikerült gyártaniuk/értékesíteniük, akkor 200 000 font (70 millió forint) alatt tudják tartani a több mint 320 km/óra csúcssebességű, a szabványos ciklus szerint alig 2 l-es átlagfogyasztású szuperautó árát. A képeken látható Giugiaro tanulmányhoz képest a legnagyobb változás az lesz, hogy 2+2 személyes utasteret akarnak kialakítani a Bristol GT-nek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!