Ha már nem erőltették meg magukat nagyon a McLaren mérnökei a márka fennállásának 50 éves születésnapjára készített autóval, legalább a nevet leegyszerűsítették: az egyedi limitált széria jelölése McLaren 50 12C és McLaren 50 12C Spider.

Az átalakítást az egyedi projektekkel foglalkozó Special Operations végezte, egyedi első lökhárítót – a fényezett rész kevlár, a fekete fényezetlen karbon – készítettek, a fedeleken azt a McLaren F1 által inspirált márkajelzést találjuk, amelyet korábban csak a Special Operation ügyfelek választhattak, széria a karbon-kerámia fékrendszer elöl 394, hátul 380 mm-es átmérőjű tárcsákkal. A felnik alapáron (elöl 19, hátul 20 colos) szuperkönnyű, Super Lightweight darabok, de némi felár megfizetése után ultrakönnyű, Ultra Lightweight névre hallgató példányok is kérhetőek, amelyek darabonként 2 kg-mal könnyebbek.

Az utastérben több helyen és a küszöbön ott találjuk a születésnapi emblémát, ezen kívül szürke vagy fekete autótakaró, egyedi slusszkulcs és a vezető formatervező, Frank Stephenson által szignált limitált nyomat is jár a McLaren 50 12C autókhoz, amelyeket három színben – Carbon Fekete, Supernova ezüst vagy McLaren Narancs – lehet kérni. Nagy-Britanniában 196 000 font a kupé, 215 500 font a Spider indulóára.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!