Venga-stílusban készül az orr, de jó egy számmal kisebb annál az új Picanto Venga-stílusban készül az orr, de jó egy számmal kisebb annál az új Picanto

A hivatalos menetrend szerint a 2011-es Genfi Autószalonon leplezi le kínálatának legújabb tagját, az új generációs Picantót a Kia, de az egyébként jelentős olasz piacot se akarták figyelmen kívül hagyni. A megoldást egy, életnagyságú, de minden fontos részletet nélkülöző Picanto szobor jelentette, amelyet a Bolognai Autószalonon lepleztek le.

Ennek segítségével egészen jó képet alkothatunk az újdonságról, a hiányzó részleteket meg a kémfotók segítségével rakhatjuk össze. Eddig az autó egyik legerősebben álcázott része a hátulja volt, most már azt is tudjuk, miért. A hátfal síkjából erősen kiemelkedő, az oldalsó karaktervonal végét jelentő hátsó lámpák lesznek az autó legfontosabb ismérvei.

A rüsselsheimi főhadiszállásnál készített kémfotók árulkodnak a szobron nem látható részletekről A rüsselsheimi főhadiszállásnál készített kémfotók árulkodnak a szobron nem látható részletekről

A márka arculatához híven az eddigi dobozszerű forma sokkal sportosabb lesz, miközben a belső tér mérete nem csökken. Műszakilag se számíthatunk nagy meglepetésre, az eddigi erőforrásokkal folytatódik az autó gyártása, a 0,9 literes, háromhengeres turbómotor – legalábbis kezdetben – nem lesz elérhető a Picantóhoz, és elektromos vagy hibrid változatot is legfeljebb kísérleti célból készítenek.

Különösen egyedi lesz az újdonság hátsója Különösen egyedi lesz az újdonság hátsója