Nem kell szó szerint venni azt, hogy tessék a tesztautó minden tulajdonságát kipróbálni. A Ford Ecosport nevű szabadidő-autónak a múlt héten tartották az indiai piaci bevezetését, amelynek alkalmából az egyik autóval balesetet szenvedtek az újságírók.

Nem teljesen tiszták a körülmények, csak az eredmény biztos: az egyautós balesetben az oldalára dőlt az 1.0 literes turbómotorral szerelt tesztautó. Miután a sofőr elveszítette uralmát a gép fölött, az megpördülés közben egy betonoszlopnak ütközött az orrával, mire felborult. A légzsákok működősbe lépése után az autó Emergency Assist nevű segélyhívó rendszere automatikusan riadóztatta a mentőegységeket, akiknek sok dolga nem akadt, hiszen egyik utas se sérült meg a balesetben, és maguktól ki tudtak mászni a roncsból. A segélyhívó – legalábbis az indiai Goában – tökéletesen működik, öt perccel a baleset után már a helyszínen volt egy mentőautó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!