A nürburgringi DTM futam tét nélküli, hiszen az Audi már bezsebelte az idei bajnoki címet, de a BMW azért megpróbálja emlékezetessé tenni az eseményt a BMW M4 Edition ///M Heritage limitált széria bemutatásával. A 750 példányban készülő autók különlegességét a színösszeállítás jelenti, illetve néhány helyen az autó nevét is lehet olvasni.

Világoskék, sötétkék és piros – ezek azok a színek, amelyek láttán a motorsport-rajongók azonnal a BMW M GmbH logójára asszociálnak. A trikolor árnyalat már a BMW Motorsport GmbH 1972-es megalapítását követő első versenyen megjelent a BMW 3.0 CSL műszaki alapjaira épített versenyautókon, amelyek később elsöprő sikereket arattak a túraautó-megmérettetéseken. A legendás színek azóta a hétköznapok útjain átélhető maximális teljesítmény és exkluzív dizájn szimbólumává is váltak, a BMW M4 Edition ///M Heritage különkiadás pedig most nem csupán karosszériáján, de utasterében is tisztelettel adózik eme hagyomány előtt. A limitált széria képviselőit Laguna Seca Blue, Velvet Blue metál vagy Imola Red karosszériafényezési árnyalattal rendelhetik meg a bajor prémiumgyártó ügyfelei, a kétüléses sportautó szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült tetejét pedig a BMW M divízió trikolor árnyalata díszíti, egy speciális integrálási eljárásnak köszönhetően. Hasonlóan egyediek a gépkocsi alatt guruló, 20” méretű, kovácsolt BMW M könnyűfém keréktárcsák is, amelyek csillagküllő-dizájnnal, Orbit Grey matt színben, eltérő méretű gumiabroncsokkal szerelve ragyognak.

Az utastérben több helyen olvasható a limitált széria neve, az első kagylóüléseket kétszínű bőrkárpittal vonják be, törlik a hátsó üléseket. A Laguna Seca Blue és a Velvet Blue metál karosszériafényezési árnyalatokhoz Velvet Blue, Orange vagy türkizkék varrással ellátott Silverstone / Black bőrkárpit választható. Az Imola Red karosszériafényezési árnyalattal sárga és piros kontraszt-varrással ellátott, Red és Black bőrözés harmonizál.