Nem nagyon lehet érezni a változást, hogy átprogramozták a motorvezérlő elektronikát a Bentley mérnökei, hiszen a lóerők számát tekintve mindössze 1,1 százalékos a változás, a maximális nyomatékot nézve pedig 2,4 százalék, de ott a tudat, hogy erősebb lett az autó.

A Continental GT Speed 6,0 literes W12-es biturbójának teljesítménye (635 helyett) 642 lóerő, a maximális nyomaték (820 helyett) 840 Nm. Mivel a nagyobb nyomaték a teljes fordulatszám-tartományban érezhető, utóbbi érték a 2000-5000/perc fordulatszám tartományban mérhető. Ez a minimális változás azt eredményezi, hogy 4,2 helyett már csak 4,1 másodpercig tart a 0-100 km/h-s sprint, a csúcssebesség marad 331 km/h.

A másik újdonság a Black Edition változat megjelenés, ennél fényes fekete hátterű a fényszóró és az ablak körüli díszléc, egyébként pedig ötféle kontrasztos színben lehet kérni az alsó karosszéria-toldatokat (koptató, küszöbborítás és diffúzor): St James’ Red, Beluga, Hallmark és Cyber Yellow. Az utastérben karbon betétek és kontrasztos színű bőr kárpit jelenti az újdonságot. Már rendelhető a felfrissített Bentley Continental GT Speed, az első példányokat a nyáron kapják majd meg a vásárlók.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!