Kezdi magának újra felfedezni a haszonjárművek világát a Hyundai, Európában hamarosan piacra dobja a Sprinter-klón kisteherautóját, Észak-Amerikában pedig egy újabb pickup-tanulmánnyal jelentkezett.

Szó nincs sorozatgyártásról, a Santa Cruz nevű alkotással épp csak azt próbálják meg felmérni, mekkora érdeklődésre tarthat számot egy, az Egyesült Államokban kis méretűnek számító, személyautós viselkedésű jármű. A legfiatalabb vásárlókat próbálják megszólítani a sportos megjelenéssel, aminek része a rejtett hátsó ajtó, a raktér természetesen megnagyobbítható, ebben az esetben már egy krosszmotor vagy épp biciklik is gond nélkül szállíthatóak.

Pontos méretek közlése helyett annyit mondanak, hogy egy közepes méretű szabadidő-autó helyigényével rendelkezik (városban parkolásnál ez fontos információ). A hajtásról annyit mondanak, hogy egy 2,0 literes, 190 LE/406 Nm teljesítményű turbódízel hajtja a Santa Cruz-t a HTRAC összkerékhajtás segítségével, a menetteljesítmények közül egyedül a 7,8 l/100 km-es szabványos átlagfogyasztást számszerűsítették.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!