A Lego nem csak saját tervezőinek munkáit valósítja meg, de van egy weboldal, ahol kifejezetten a rajongók elképzeléseit várják. Persze van egy előzetes szűrő ahhoz, hogy ezek gyártásba kerüljenek, ami nem más, mint 10 ezer szavat egy-egy tervre. Ezt követően vizsgálják meg a szakemberek az új készlet megvalósítását.

A lengyel Mateusz Wawrowski a közösségi közlekedés mellett a Lego játékok megszállottja is, és e két hobbijának eredményeként Ikarus buszokat készített. Ahhoz, hogy ezek az alkotások hivatalos, gyári készletben is megvalósuljanak, szavazatokra van még szüksége.

Az Ikarus 260.04-es busza 1:25-ös méretarányú, harmonikaajtókkal és kormányozható első tengellyel rendelkezik. Huszonkét ülőhely található a belsejében, három jegyérvényesítő automatával együtt. A varsói közlekedési vállalat piros-fehér színű busza jár elöl, a cikk írása idején közel 7000 szavazattal, a poznani sárga-zöld változat még csak 73 voksnál jár.

Ehhez a típuscsaládhoz tartozik még a 280.26-os csuklós busz, amely szintén 1:25-ös méretarányban készült el, azaz 66 centi hosszú a végeredmény. Összesen 2086 darab elemből áll össze a 35 ülőhellyel rendelkező alkotás. Wawrowski úr negyedik alkotása az Ikarus 405.01-es alacsonypadlós busz, amelyet szintén 1:25-ös méretarányban épített meg. A 29 centi hosszú, 9 centi széles alkotás belsejében 16 ülőhely található.

Végül, de nem utolsó sorban következzen a Dornbi nevű felhasználó által készített 260-as Ikarus, amely ránézésre kisebb méretarányú a lengyel versenyző alkotásánál, de legalább a magyar szemnek megszokott Volán-sárga színben pompázik. Erre az aranyos Ikarusra a cikk írásáig csak 31 szavazat érkezett, úgyhogy tessék csak ellátogatni a Lego Ideas oldalára és támogatni a projekteket.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!