A csehek manapság hagyományosan Scout-nak nevezik a szabadidő-autós körítéssel ellátott személyautóikat, amelyek némi extra hasmagasságot és jó eséllyel összkerékhajtást is kapnak a kötelező, fényezetlen fekete műanyag burkolaton kívül.

A Skoda Rapid Spaceback alapján is elkészült ez a modell, de itt még azt a nyavalyás 20 mm-es futómű-emelést se kapta meg az autó, és továbbra se választható összkerékhajtás, úgyhogy hiába a harcias megjelenés, nem érdemelte ki a Scout nevet az újdonság. Helyette ScoutLine néven fut majd a marcona változat, amely a 16 colos Rock vagy a 17 colos Camelot könnyűfém felnivel választható. Az egyébként csak flottavásárlóknak elérhető pisztáciazöld színt a Rapid Spaceback ScoutLine privát vásárlói is kérhetik, egyébként az összes Euro 6-os motorral (90, 110 és 125 LE benzines, 90 és 116 LE dízel) kérhető a megjelenési csomag, ami már júliustól rendelhető.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!