A kínálatot a közeljövőben gyarapító autó előfutárának tekinthetjük a képeken látható Kia Niro tanulmányt, amely egy kisautó kategóriába tartozó öszvérautót mintáz. Nehéz ebben a kategóriában újat nyújtani, ezért döntöttek a dél-koreai cég mérnökei a rozsdamentes acélból készített tető mellett.

Ezzel erős kontrasztot mutat a feketére fényezett karosszéria, amelynél még azt érdemes megemlíteni, hogy az összes világítást LED-ek segítségével valósították meg: még az első szúrófények is ilyenek. Hogy a Frankfurti Autószalonra kilátogató közönség figyelmét felkeltsék, előre-felfelé nyíló ajtókat kapott az utastér; ettől eltekintve akár sorozatgyártásba is kerülhet a forma, semmi egyéb extrém megoldást nem látunk a Gregory Guillaume, az európai formatervező központ vezetőjének irányatásával készített karosszérián.

A műszaki részletekről semmit nem árultak el, de a hátfalon nagyon is látható módon elhelyezett kipufogók miatt mindenképpen belső égésű motor hajtja a Kia Niro-t. Talán a dél-koreaiak már régóta várt 1,2 literes, háromhengeres turbómotorja? Nem tudjuk, de a háromajtós kis öszvér jó kiegészítése lehet az ötajtós karosszériával rendelkező, és hamarosan már második generációsként megvásárolható Soul-nak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!