Indonéziában a Suzuki egyelőre tanulmányként leleplezte a Wagon R nevű kisautó most épp hosszában megtoldott változatát, amelynél a hátsó túlnyúlás növelésével alakítottak ki helyet egy harmadik üléssornak, a tengelytávolsághoz nem nyúltak, és a szélességet se növelték meg, ahogy azt egykor a Wagon R+ esetén tették.

Kifejezetten az indonéz piac számára készítették el az Indonéz Autószalonon bemutatott  tanulmányt, az illetékes PT Suzuki Indomobil Sales marketingigazgatója, Davy Tuilan szerint „ez egyelőre csak tanulmány, még nem született döntés a gyártásba kerülésről.”

Azonban nagyon sokáig nem halogathatja a Suzuki a döntést, hiszen hamarosan megindul a Datsun Go+ sorozatgyártása, amely szintén egy 4 méter hosszú, 5+2 üléses egyterű, aminél a magas építésű Wagon R 3 Row Concept még egy kicsit tágasabb is lehet. Mivel egyedi prototípusról van szó, nem tudjuk, azért nélkülözi a fejtámlákat az autó, mert nem foglalkoztak vele a mérnökök, vagy egyáltalán nem is tervezik be azokat az olcsóautóba. Előbbire utal, hogy a csomagtartóban lévő két ülőhelynél semmi nyoma biztonsági övnek, márpedig azt egészen biztosan nem fogják kispórolni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!