A Mercedes kisebbik, saját fejlesztésű haszonjárműve a Viano és Vito hamarosan leváltásra kerül, és legalábbis a személyautó változatnál visszatérnek a korábban már használt V-osztály elnevezéshez. Ennek a belső teréről már itt is vannak az első hivatalos képek.

A W447-es kódnéven fejlesztett újdonságnál sokkal személyautósabbra veszik a műszerfal formáját, és ránézésre a kapcsolók-interfészek is onnan származnak, például az új C-osztályban elérhető Comand tapipados vezérlőegység is ott trónol a középkonzol hűlt helyén. Várhatóan csak az automatikus váltóval szerelt modelleknél, hiszen a kézi váltó karjának is helyet kell találni majd valahol.

Mivel jellemzősen nem tágas családi autónak vásárolják a típust, hanem személyszállításra, különösen nagy figyelmet fordítottak a belső tér hátsó részének kialakítására, egymással szembe fordítható fotelek és hangulatvilágítás is elérhető lesz. A biztonsági felszerelések terén is jelentős lesz az előrelépés, hiszen az új Mercedes V-osztályhoz már az E- és S-osztályban bemutatott segédek is elérhetőek lesznek, az oldalszél-segéd például különösen hasznos lehet ennél a nagy oldalfelületű járműnél. Mindez egyébként annak köszönhető, hogy a V-osztállyal a hamarosan búcsúzó R-osztály tágas járműre vágyó vásárlóit is szeretné kiszolgálni a cég.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!