Nem egyszerű mintavételes közvélemény-kutatást készített a Consumer Reports nevű független fogyasztóvédelmi szervezet, hanem 230 000 új autót vásárló embernél érdeklődtek arról, mennyire elégedettek választásukkal.

A Luxusautók kategóriájában a Mercedes CLA az az autó, amelynek a megvásárlását a legtöbben megbánták. A legtöbben a feszes hangolású felfüggesztésre és zajos kabinra panaszkodnak, de sokak szerint olcsó hatású a belső tér, különösen a műszerfal alsó részén és az ajtókon alkalmazott műanyagokat emelik ki. A fokozott gumikopást is megemlítik. Szóval a legtöbb vásárló azt kifogásolja, hogy a sportkupé úgy viselkedik, mint egy sportkupé…

A minőségérzettel kapcsolatos kifogások onnan is erednek, hogy egészen a CLA megjelenéséig a C-osztály volt a legkisebb, az Egyesült Államokban is megvásárolható Mercedes, így ők nem tudhatják, hogy az A- és B-osztály korábbi generációhoz képest már előrelépés történt, igaz, az még mindig nem üti meg azt a szintet, amit a nagyobb autóknál tapasztalnak az ügyfelek.

Autók, amelynek megvásárlását megbánták:

Szabadidő-autó: Jeep Compass Egyterű: Nissan Quest Luxusautó: Mercedes CLA Szedán: Nissan Altima Sportos autó: Hyundai Veloster Pickup: Nissan Frontier Összesítésben: Kia Rio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!