Angliában kicsit jobban működik a büntetőpont-rendszer, mint Magyarországon, ezért ott tényleg vannak olyan szabálysértők, akiket idővel el is tiltanak a vezetéstől. Az egyik legújab áldozat nem más, mint a McLaren cég főnöke-tulajdonosa, Ron Dennis.

A brit üzletembernek legutóbbi szabálysértése, egy piros lámpán való áthajtás okozta a vesztét. Az ezért kapott büntetőpontokkal együtt már annyi sara volt, hogy hat hónapos, vezetéstől való eltiltással sújtotta őt a hatóság.

Hat hónapra le kellett adnia jogosítványát a McLaren főnökének. Ron Dennisnek a büntetőpontok okozták a vesztét, meg az, hogy szándékosan áthajtott egy piros lámpán Hat hónapra le kellett adnia jogosítványát a McLaren főnökének. Ron Dennisnek a büntetőpontok okozták a vesztét, meg az, hogy szándékosan áthajtott egy piros lámpán

A közlekedési bíróságon azt próbálta meg elérni Ron Dennis, hogy ne vonják be a jogosítványát, mert az megnehezíteni életvitelét, jellemzően sokáig dolgozik és későn jár haza. Egy ilyen esetben történt egyébként a szabálysértés is még 2010 szeptember 5-én. Elmondása szerint amikor a piros lámpánál megállt, csak két másik autó volt látótávolságon belül, és úgy érezte, továbbhaladásával nem zavarja őket, ezért figyelmen kívül hagyta a piros lámpát. A bírót nem hatotta meg a védekezés, és a három korábbi gyorshajtása miatt összegyűjtött kilenc ponthoz további hármat adott, ami így automatikusan hat hónapos jogosítvány-megvonást eredményez. Ezen felül még 408 font büntetést is kell fizetnie a McLaren főnöknek.