Nagyon úgy tűnik, hogy a gyár által korábban beígért Duster pickupból nem lesz semmi az aktuális generáció esetén, így egyedül a lemezelt oldalablakokkal rendelkező haszonjármű marad a teherautó-Dusterre (és visszaigényelhető ÁFÁ-ra) vágyó vásárlóknak.

Szerencsére a független karosszériaépítők ez alkalommal is nyújtanak alternatívát, jelen esetben az a Romturingia nevű cég követte el az egész jól kinéző átépítést, amely korábban például mentőautóvá alakítottá át az első generációs Logan MCV-t.

A képeken látható átépítést egy nagy flottamegrendelő számára készítették el, aki összkerékhajtású, de nagy és nyitott raktérrel rendelkező autót akart magának – a gyár fejlesztőközpontja tanácsokkal segítette a karosszériaépítő cég munkáját, aminek a végül 1,7 méteres platóval rendelkező Dacia Duster pickup lett az eredménye. Azonban hiába a nagy raktér, a karosszéria megerősítése miatt alig maradt terhelhetősége a széria-futóművel rendelkező járműnek, a 400 kg-os hasznos teherbírás a hasonló teherautók között nevetségesen alacsony.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!