Kínában úthasználati díjat kell fizetni az autópályákon, mégpedig a rendszeresen elhelyezett fizetőkapuknál kell leróni a sarcot. Egy teherautósofőr úgy próbálta megúszni a fizetést, hogy katonai járműnek álcázta szerelvényét.

Még április 3-án, 14:30 körül érkezett a Chunzou városa közelében található fizetőkapuhoz  terepszínű teherautó, amelynek sofőrje hangos kiabálással és dudálással próbálta arra bírni a fülkében ülő autópálya-díjszedőt, hogy emelje fel neki a sorompót és engedje útjára. Azonban gyanús lett, hogy nem katonai rendszám van a járművön, így kihívták a rendőrséget. A csaló teherautósofőr és navigátora még ekkor is erélyesen lépett fel, arra hivatkozva, hogy márpedig a civil hatóság ellene nem tehet semmit, most már tényleg lesznek szívesek útjára engedni őt. A rendőrök kérdésére, hogy mit is szállít, azt felelte, rakétát, és hogy titkos küldetést hajt végre. Utóbbinak egy kicsit ellenmond, hogy mindezt megemlítette kívülállóknak is…

A rendőrök nem rezeltek be, hanem riadóztatták az illetékes katonai parancsnokságot, ahol természetesen semmit nem tudtak az állítólagos titkos szállítmányról, de a biztonság kedvéért a helyszínre küldtek egy egységet, akik 15:10 körül meg is érkeztek, és ekkor tisztázódott, hogy csalók ülnek a teherautóban. Szerencséjükre nem a katonák, hanem a rendőrök tartóztatták le őket, így enyhébb büntetésre számíthatnak, de így is akár több éves letöltendő börtönbüntetés vár rájuk. Mindezt azért, mert meg akarták spórolni a kilométerenkénti 37 forintos autópályadíjat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!