Az idei évre bekeményítették a Mercedes SLS AMG-t a mérnökök, és az egészet elnevezték GT-nek, most még tovább mentek. Itt a Mercedes SLS-AMG Black Series, alacsonyabb tömeggel, kihegyezett motorral és minden eddiginél több szárnnyal.

Hivatalosan a GT3-as versenyautó ihlette az affalterbachi fejlesztőket, akik a 6,2 literes szívó V8-asból 631 lóerőt csalogatnak elő, ez 39 lóerős növekedés a GT-hez képest, a jobban kihegyezett erőforrásnak (7200/perc helyett 8000/perc a leszabályozási fordulatszám) egyébként 634 Nm-re csökkent a maximális nyomatéka. Emiatt azonban senki ne aggódjon, hiszen a tömegből is lefaragtak 70 kg-ot.

Alumínium helyett karbonból készül a motort a hátra szerelt váltóval összekötő cső, az alu tárváz egyes elemeit is karbonból sütött darabokkal helyettesítik, a motorháztető is karbon. A dupla kuplungos váltót 1 centivel lejjebb szerelik a tömegközéppont csökkentése érdekében, és felgyorsították a kapcsolásokat, és padlógázra automatikusan visszakapcsol. A reaktív differenciálzárat elektronikusan vezérelt darabra cserélték, ennek megfelelően áthangolták az ESP (rajtautomatika, pálya-üzemmód) működését is. A felfüggesztés is új, elöl 2, hátul 2,3 centivel szélesebb a nyomtáv, merevebbek a szilentek, teljesen új az első kerékagy. A kovácsolt alumínium felnikre (elöl 275/35 R19, hátul 325/30 R20-as) Michelin Pilot Cup 2-es abroncsokat szerelnek. Továbbfejlesztették a karbon-kerámia fékeket is.

Az utastérben fekete vagy piros bőrkárpitot találunk, meg 1100 Wattos Bang&Olufsen hifit, hiszen minden versenyautós rokonság ellenére utcai autóról van szó, amivel városban is lehet döngetni. Persze csak ha így dönt a kedves vásárló, hiszen kérésre rádió (és COMAND-fejegység) nélkül is megkaphatja az autót, ami olcsóbb ugyan nem lesz, de a tömege további 6 kg-mal csökken. A Mercedes SLS AMG Black Series 3,6 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, végsebessége 315 km/óra.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!