Újabban a Ford csak világautókat készít, ennek megfelelően a Fiesta alá pozicionált autója is hamarosan egységes lesz mindenfelé. Indiában a korábbi Fiestát, Dél-Amerikában pedig az első generációs Ford Ka megnövelt méretű változatát cserélik le az újdonsággal, amely ötajtós karosszériával rendelkezik.

Idővel pedig az autó elér majd Európába is, ahol a jelenleg Fiat-rokon második generációs Ka-t fogja majd váltani. Egyelőre még csak B562-es gyári kódon emlegetik az újdonságot, amelynek a fejlesztése több ponton i folyik. A prototípusokat például Európában építették, majd azokat most szállították repülővel Dél-Amerikába, ahol sikerült nyugodtan körbefényképezni az egyébként erősen álcázott autót.

Nagyon sokat már nem kell várnunk a leleplezésre, hiszen a hírek szerint Brazíliában már 2014 első felében megindul majd a sorozatgyártás, Indiában pedig 2015-ben kezd. Ennek a késlekedésnek az oka, hogy az ottani piac igényeinek megfelelően 1,5 literes dízelmotort is kap majd az új Ford mini, és annak adaptálása tovább tart, Dél-Amerikában csak benzin (és alkohol) üzemű motorokkal készül majd az újdonság. Európába is valamikor 2015 körül érkezik majd meg a Ka utóda.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!