Noha a Suzuki már évtizedek óta gyárt benzines turbómotorokat, azokat a japán belpiacos kei-autók számára teszi, egyébként a szívómotorokat favorizálják. Mostanáig, hiszen korábban már bejelentették, hogy az új kompakt autó 1,0 literes benzines turbómotorral is elérhető lesz, de már ennél hamarabb is találkoznak majd a vásárlók turbómotorral: az ősszel jelentik be az 1,4 literes, négyhengeres benzines turbómotort az SX4 S-Cross és Vitara modellekhez.

A nullszéria egyébként már el is készült az új motorral Esztergomban, az autókat már Japánba szállították további vizsgálatra. Korábban már megszellőztették, hogy Kínában is készül majd 1,4 literes turbómotorral szerelt SX4 S-Cross, ahhoz képest fontos változás, hogy az Euro-6-os károsanyag-kibocsájtási előírásoknak megfelelő hangolással 140-ről 160 lóerőre emelkedik a négyhengeres teljesítménye. A nagy teljesítményű benzinmotorhoz várhatóan nem a 6 fokozatú automatikus (Vitara) vagy fokozatmentes (SX4 S-Cross) váltót, hanem az újonnan az 1,6 literes dízelnél megjelent 6 fokozatú dupla kuplungos automatát párosítják majd – feltéve, hogy a kedves ügyfélnek nem kell a 6 fokozatú, kézi kapcsolású váltó.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!