Noha igen népszerű autója volt a Suzukinak az orosz piacon az Esztergomban gyártott SX4 S-Cross, a forgalmazó úgy döntött, januárban leállnak a forgalmazásával, a kereskedők kiárulják a raktárkészletet, de egyelőre nem lehet újat rendelni. Két oka is van ennek a döntésnek, egyfelől a Vitara jelentős mértékben lecsökkentette a nagyobb SX4 S-Cross iránti vásárlói igényt, másfelől hamarosan – talán már a Genfi Autószalonon – megismerhetjük majd a felfrissített változatot, tehát amúgy is visszaesett volna a kereslet az aktuális modell iránt.

Amíg 2013 végén a piaci bevezetéskor 779 ezer rubel (2,85 millió Ft) volt az SX4 S-Cross indulóára, az árfolyammozgások miatt végül 899 ezer rubelre (3,3 millió Ft) drágult az autó, és bizony voltak hónapok, amikor így is veszteséges volt a forgalmazás. Manapság egyértelműen a Vitara a húzómodell Oroszországban, annak ellenére, azt drágábban adják (949 ezer rubel, 3,5 millió Ft). Oroszországban szeptemberben kerül majd újra bevezetésre a felfrissített megjelenésű és technikájú Suzuki SX4 S-Cross, a változások közül annyi látszik biztosnak, hogy ehhez is választható lesz majd a Vitarában debütált 1,4 literes Boosterjet turbómotor.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!