Kifejezetten az orosz helyi igényekre szabta az Iveco a legújabb, Nyizsnij Novgorodban karosszált kisbuszát, amelyet az orosz Iveco forgalmazó az ST Nyizsegorodec céggel közösen valósított meg egy Daily 70 C alvázon, műanyag felépítménnyel.

Daily minibus 05
Daily minibus 05

Ennek megfelelően állófűtés van a fedélzeten, utasterét pedig rögtön három fűtőberendezés is temperálja, fűtöttek a lépcsők és az ajtó is. A meleg nyári napokra gondolva színezett ablakok és légkondicionáló is van a fedélzeten, szellőztetni nem csak a kis méretű nyitható ablakokkal, de a felnyitható tetőn elhelyezett vészkijáratokkal is lehet. A külső és belső burkolat között szórt habbal képeztek hőszigetelő bevonatot.

Daily minibus 02
Daily minibus 02

Fedélzeti kamera figyeli az utat és a belső teret is, az Era-Glonassz navigációs rendszer képes kommunikálni a tömegközlekedési cégek rendszereivel, az érkezést előre jelző kijelzőkkel. Az első két, próbaüzemben Moszkvában közlekedő jármű fedélzeti wifit is kapott, amely szükség esetén mind a 45 utas (20 ülő- és 25 állóhely) készülékeit képes kiszolgálni. Az Iveco Daily technikájához – 146 lóerős 3,0 literes turbódízelhez, 6 fokozatú, kézi kapcsolású váltó – nem nyúltak az átépítés során. A vételár 4,325 millió rubel, azaz 19,2 millió Ft.

iveco4

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!