Az ADAC már megkezdte a tárgyalásokat a német autógyártókkal és egyéb szakmai befektetőkkel arról, hogy közösen hozzanak létre egy alapítványt, amely aztán vételi ajánlatot nyújt be a Nürburgring pályára.

Egy, az ügyben érdekelt autóipari menedzser szerint butaság lenne 50 millió eurónál többet adni a pályáért, és szerinte ezt az összeget valószínűleg könnyen össze tudja majd gyűjteni az ADAC a befektetőktől – itt elsősorban olyan cégekről van szó, amelyek egyébként jelenleg komoly pénzeket fizetnek a pálya használatért tesztelési célból. Tulajdonosként valószínűleg olcsóbban megússzák majd a dolgot, tehát üzletileg is megtérülhet a befektetés. Arról nem is beszélve, hogy maga a Nürburgring versenypálya és a Nürburgring Nordschleife önmagában nyereséges, az utóbbi években 100 százalékos kihasználtsággal üzemel, idén várhatóan 60 millió eurós forgalom mellett 8 millió eurós nyereséget termel. A Nürburgring GmbH felszámolója a decemberig beérkező ajánlatok alapján megkezdi a tárgyalásokat a komolynak ígérkező vevőjelölttel, és a tervek szerint 2014 végén hirdetnek majd eredményt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!