Tanulmányként már megmutatták a nagyközönségnek a Toyota Vitz GRMN Turbo változatát, most pedig már a sorozatgyártású változatot láthatják itt. A Gazoo Racing-gel közösen készített forró ferdehátú szelídebb lett ugyan a korábbinál, de azért így is sokkal sportosabb a normál változatnál.

Az 1,5 literes, négyhengeres benzinmotor teljesítménye 152 lóerő/206 Nm jelen esetben, ez 43 lóerős gyarapodás a szívó változathoz képest. Az ehhez – Japánban és Észak-Amerikában kínált motorhoz – csatlakozó 5 fokozatú, kézi kapcsolású váltóhoz nem nyúltak. A saját tömeg is mindössze 1070 kg. A Gazoo Racing egyébként a motor mellett még a fékrendszert is tuningolta, elöl négy dugattyús féknyergek szorítják a nagyobb átmérőjű tárcsákat, amelyek 17 colos felnik mögött rejtőznek.

Fehér vagy fekete színben lehet kérni a csak háromajtós karosszériával kínált Toyota Vitz GRMN Turbo-t, amely egyedi első- és hátsó lökhárítókat is kap. Az utastérben nagy oldaltartású kagylóüléseket, és piros varrással díszített sportkormányt találunk. Mindössze 200 darabot készítenek a felturbózott Yarisból, 2,7 millió jenes (6,24 millió Ft) áron.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!