A négyévszakos abroncsok fejlesztése és gyártása talán az egyik legösszetettebb kihívás az abroncsgyártásban. Ennek oka az, hogy az abroncs jó tapadása és irányíthatósága eltérő gumikeverék összetételt és futófelület mintázatot igényel a nyári és a téli abroncsok esetében. Amíg a nyári abroncsot keményebb keverékből és szélesebb vízelvezető árkokkal gyártják, addig a téli abroncsokat lágyabb keverékből készítik, futófelületük pedig sűrűn lamellázott a havas úton való jobb kapaszkodóképesség érdekében. Ennek eredménye az, hogy a téli abroncs nyári időjárási körülmények között kevésbé irányítható és gyorsabban kopik, a nyári abroncsok féktávolsága pedig téli útviszonyok közepette rendkívül hosszú.

Új négyévszakos abroncsának kifejlesztését megelőzően a Bridgestone 15.000 autós bevonásával széleskörű közvéleménykutatást készített. A felmérés legfontosabb megállapítása az volt, hogy az autósok a négyévszakos abroncsoktól azt várják el, hogy azok vizes úton olyan jól irányíthatóak legyenek, mint a nyári abroncsok, havas úton pedig olyan jól tapadjanak, mint a téli abroncsok, de közben az élettartamuk ne csökkenjen.

A Weather Control A005 abroncs tervezésében a Bridgestone római műszaki központjának tervezőmérnökei és vegyészmérnökei vettek részt[2]. Az abroncs innovatív futófelületet kapott; V-alakú mintázata havas úton jobb kapaszkodóképességet, Z-vágatú lamellái kiváló úttartást és irányíthatóságot, a vállblokkok közötti széles vízelvezető csatornák pedig vizes úton is kiváló tapadást biztosítanak. Az innovatív mintázat, az optimalizált felépítés és érintkezési nyomáseloszlás, valamint a magas szilikatartalmú, Nano Pro-TechTM technológiával gyártott gumialapanyag kiváló tapadást, alacsony gördülési ellenállást és magas élettartamot biztosít az abroncsnak.

A Weather Control A005 abroncsot Európa legnagyobb független minőségellenőrző és tanúsító intézete, a TÜV SÜD is bevizsgálta és tanúsította. A tesztek során a Weather Control A005 abronccsal vizes úton, 60 km/óra sebességgel haladó autónak a versenytárs abroncsokhoz képest lényegesen rövidebb volt a fékútja mind havas, mind pedig vizes úton. Az abroncs így kategóriájában a legjobb, „A” EU abroncscímke minősítést kapott vizes úton való tapadás, és „C” minősítést a gördülési ellenállás tekintetében, sőt egyes méretekben az abroncs gördülési ellenállása a „B” kategóriát is elérte. Emellett az abroncs kiemelkedően hosszú élettartammal és ugyanolyan hosszú futásteljesítménnyel bír, mint a Turanza T005 prémium nyári gumiabroncs.

A Bridgestone új négyévszakos gumija, a Weather Control A005 abroncs 64 különböző méretben érhető el a 15-20 coll mérettartományban, ami lefedi a személyautók és szabadidő autók méretigényének 94%-át. A további abroncsméretek 2019-ben kerülnek forgalomba.