A BMW 1987-ben dobta piacra a V12-es motorját, és erről most egy limitált darabszámban készülő 7-es sorozattal emlékeznek meg. A soros hathengeres motorját duplázta meg szó szerint a bajor cég (a hengersoroknak külön vezérlő-számítógépe volt), az 5,0 literes szívómotor teljesítménye 300 lóerő volt. A 750i különlegessége volt, hogy a világon elsőként ennél használtak xenon fényszórót.

Az aktuális autónál, a 760i-nél ez már magától értetődő, amúgy a „V-12 25 Years Edition”-ben minden benne van, amit csak a BMW nyújtani tud, plusz még egy kevés. A fullextrán felül a BMW Individual is hozzányúlt az autókhoz.

A karosszériát az egyedi Citrine Black színre fényezik, egyedi 20 colos felnik kerülnek a kerékjáratokba. Belül fekete kontrasztos varrással ellátott Merino bőrkárpitot használnak, a fekete padlószőnyegnél pezsgő színű peremet használnak, és mindenfelé a „V-12 25 Years Edition” feliratot olvashatjuk. A 6,0 literes, biturbó V12-eshez nem nyúltak, annak teljesítménye továbbra is 540 lóerő.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!