Nem unatkoznak manapság a Suzuki fejlesztőmérnökei, hiszen nem csak az új típusokon dolgoznak – jön az YLA kódnéven fejlesztett Alto/Splash utód, hamarosan bemutatkozik Indiában az YL1-es szedán, az IV.4-es szériaváltozata lesz a következő esztergomi újdonság, no és a hírek szerint a kompakt kategória meghódítására készülnek az YRA modellel.

Ezek mellett azonban még arra is időt találtak a mérnökök, hogy négy új tanulmányautóval csábítsák el a 43. Tokiói Autószalon közönségét. November 23-án nyitja meg kapuit, és egészen december 1-ig lesznek megtekinthetőek az újdonságok, amelyek között érdekes összefüggéseket fedezhetünk fel.

A Crosshiker nevű szabadidő-autó vonalvezetése például meglehetősen közel van a 2011-ben Regina néven bemutatott, később G70-re átnevezett miniautó-tanulmányhoz. Ahhoz hasonlóan a tömegcsökkentés volt az egyik fő csapásirány, mindössze 810 kg az önsúly. A motortérbe egy új fejlesztésű, 1,0 literes háromhengeres szívómotort szerelnek.

A második nagy újdonság az X-Lander elnevezésű terepjáró, amely lényegében a Jimny alvázas terepjáró lehetséges utódát mutatja meg nekünk. Nem csak a forma új, az 1,3 literes benzinmotorhoz csatlakozó váltó robotizált, kézi kapcsolású, és van még egy behajtó elektromotor is, tehát benzin-elektromos hibrid hajtást valósítottak meg a mérnökök.

De van két városi autó is a kiállítottak között, sőt ezek megvalósulása várható a leghamarabb – japán belpiacos autóként. A Hustler egy klasszikus, magas építésű kei-autó, amelynek fekete műanyag borítással próbáltak meg szabadidő-autós megjelenést kölcsönözni. A Hustler Coupe is ötajtós városi mini, de ennél egy kicsit alacsonyabban van a tető, és a hátsó kilincseket is elrejtették a műfajnak megfelelően.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!