A Teknikens Värld újság a múlt héten hozta nyilvánosságra azt a videót, amelyben a jávorszarvas-kikerülési teszten majdnem felborul a Jeep Grand Cherokee. A gyártó természetesen az hangoztatja, hogy az autóval minden rendben van, de a svédek szerint az első Mercedes A-osztály óta a legveszélyesebb autóval van dolgunk. Ennek bizonyítására most közöltek egy második videót.

A Jeep azt állította, túlterhelték az autót, ezért megismételték a tesztet 470 kg-os terheléssel is – ez 132 kg-mal marad el a jármű forgalmijában megengedett össztömegtől. Nos, ez se segít sokat az autón, amely ugyan 69-70 km/órás sebességgel teljesítette a kikerülési manővert, de többször is kidurrant az első kereke – három különböző autónál, összesen négy alkalommal. Mindez úgy történt, hogy a Chrysler mérnökei is jelen voltak, akik nem kívánták kommentálni az esetet. Úgy tűnik, ez az eredmény őket is meglepte…

 

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!