Tavaly ősszel kimagasló érdeklődés igazolta, hogy egy modern, izgalmas verseny keretei között is népszerűsíthető a környezettudatos gondolkodásmód, az alternatív, tiszta energiaforrások használatának bemutatása, az érdeklődés felkeltése. Napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok csendes versenye mellett, az MVM Jövő Hídja rendezvény fiatal mérnökei mutatják be a fenntartható jövő tudományos eszközeit.

Baji Csaba az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: „Az MVM Magyar Villamos Művek feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a széndioxid-kibocsátásmentes alternatív energia előállításának és felhasználásának jelentőségére, ezzel missziót vállalva a szemléletformálására.” Hozzátette, hogy az idei MVM Energia Futam az MVM Jövő Hídja programmal közösen olyan egyedülálló, környezettudatos, innovációs és interaktív kiállítást eredményez, amely egyedülálló Európában és teljes mértékben Zöldárammal üzemel majd.

A Futam – csendes verseny

A Futamon zömmel azok a ma is elérhető zöld technológiák vonulnak majd fel, amelyeket a járműgyárak akár már ma felhasználhatnak a környezet megóvása érdekében, de rajthoz állnak majd egyedi prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos hajtású motorok, gokartok, napelemes és sűrített levegő hajtású járművek is, amelyek egytől-egyig károsanyag-kibocsátásmentesen üzemelnek. Nem utolsó szempont, hogy a járművek nem járulnak hozzá a környezet zajszennyezéséhez sem, hiszen az alternatív hajtású járművek robbanómotoros társaikkal ellentétben szinte hang nélkül siklanak.
A szigorú szabályok alapján szervezett versenyek közben, a gyerekeknek egész nap lehetősége lesz kipróbálni az elektromos meghajtású gokartokat, és délután a felnőttek számára szervezett szériaautó tesztelésére van mód. Petis László a verseny technikai igazgatója elmondta, hogy közel 40 járművel regisztráltak a az MVM Energia Futamra, amelyek között nemcsak prototípusok, hanem átalakított szériaautók és motorok is szép számmal szerepelnek. További információk: www.energiafutam.hu

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!