Újabban nagyon nem adja ki a nagy tempóval száguldás a sebességkorlátozás nélküli német autópályán a Ferrariknak. Alig egy héttel azt követően, hogy egy Ferrari F430-ast dobott el a sofőr, most egy F12berlinetta veszett oda.

Szombaton az A9-es autópályán, München irányába az Allersberg és Hilpolstein közötti szakaszon dobta el a kocsit a sofőr, miután egy másik autóvezető elkezdett előzni egy teherautót, és a nagy tempóval száguldó Ferrari vezetője már nem tudott időben lelassítani. A fékezés közben veszítette el uralmát a Ferrari vezető az autó felett, és a szalagkorlátnak csapódott.

Szerencsére senki nem sérült meg a balesetben, az anyagi kár azonban jelentős. A most alaposan összetört – de ránézésre még nem totálkáros – Ferrarit például alig három héttel korábban vásárolta tulajdonosa. Németországban egyébként ha 130 km/óra feletti tempó miatt történik baleset, a sofőr is felel a kárért még akkor is, ha nem az ő hibájából következett be a baleset, azaz a biztosító nem fogja a teljes kárt téríteni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!