Michael Schumacher családjával telelt a francia Meribeln síközpontban, vasárnap délelőtt egy nem kijelölt sípályán haladva fiával szerencsétlenül bukott, és a fejét beverte egy sziklába. Sisakot viselt, de annak ellenére, hogy eszméleténél maradt, eléggé megviselt volt, sokkos állapotba került.

Pár percen belül a helyszínen volt két hegyi mentő, akik azonnal – 11 óra 7 perckor – értesítették a mentőegységeket, 11:15-kor már a helyszínen volt a mentőhelikopter. Utóbbi a hétszeres F1 világbajnokot 11:53-kor a Moutiers-i kórházba szállította, innen nem sokkal később (12:45) a 80 kilométerre lévő Grenoble-ba szállították tovább helikopterrel a sérültet.

Ide később megérkezett Párizsból Gérard Saillant idegsebész-professzor, egy párizsi agysebészeti klinika alapítója-igazgatója, aki egyébként Schumacher barátja, amióta 1999-ben az akkor még aktív F1 pilóta lábtörését kezelte.

Vasárnap este a menedzsmentjének közlése szerint kritikus állapotban volt Schumacher, a Grenoble-i klinika közleménye szerint amikor a beteg megérkezett hozzájuk, a fejsérülés és a kóma azonnali sebészeti beavatkozást követelt meg részükről.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!