Az előzetes sajtóközlemény még 24-ére ígérte a Hyundai Avante – mifelénk Elantra néven forgalmazzák – frissítését, de úgy tűnik, ez a forgalmazás kezdetét jelenti Dél-Koreában. Mi valószínűleg a Frankfurti Autószalonon találkozunk majd a felfrissített Elantrával.

A megjelenés szolid átalakításából következően a hossz 2 centit növekedett, a ködlámpák formája átalakult, a fényszórókba LED-es menetfényt kanyarítottak a vetítőlencse köré. Hátul is LED-es technikára váltott a lámpa, és fekete lett az alsó betét, hogy még jobban kiemelje a kipufogó krómozott végződését. A megjelenést javítják még a feláras, kétszínű 17 colos felnik.

A műszerfalon a középső légkiömlők feljebb vándoroltak, közéjük nagy méretű érintőképernyős fejegység került. Az elektromos kormányszervo rásegítésének mértéke három fokozatban – Comfort, Sport és Normal – állítható, a parkolósegéd párhuzamosan vagy merőlegesen is képes leállítani az autót. Javított zajcsillapítást is ígér a gyár, valószínűleg az 1,6 literes, 126 LE/285 Nm teljesítményű dízel miatt változtattak ezen a téren. Az eddig is elérhető, 1,6-os benzines szabványos fogyasztását 7,1 l/100 km-re csökkentették. Dél-Koreában az alap felszereltségű benzines Hyundai Avante ára 15,45 millió won (3,11 millió Ft), a csúcs felszereltségű dízelért 20,9 millió wont (4,2 millió Ft) kell fizetni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!