Mladá Boleslavban marad a Skoda Múzeum, de az idestova 15 éve működő kiállítóteret alaposan átépítik a következő fél év során. A cél egy modern megjelenésű, „élő” kiállítótér létrehozása.

Megnyitása óta 1,5 millió látogatója volt a Skoda Múzeumnak, ezeknek az embereknek a 60 százaléka Csehországból és Németországból jött. A felújított térben 1800 négyzetméter jut a cég korábbi gyártmányainak bemutatására, egy időben 45 darab autó, motorkerékpár és bicikli lesz látható. Amint a gyári restauráló műhelyben elkészülnek egy-egy újabb járművel, azt természetesen rögtön kiállítják, de folyamatosan lesznek állandóan változó tartalmú tárlatok, hogy a visszatérő ügyfelek se unatkozzanak.

Három részre osztják a bemutatót, a Tradíció részben a cég termékei állnak a középpontban, az Evolúció a cégalapítással, és Václav Klement illetve Václav Laurin életével foglalkozik. A Termelés részben a gyárral, az ott végzett munkafolyamatokkal és az autók felújításával ismerkedhetnek meg a látogatók. Decembertől lesz látogatható a megújult Skoda Múzeum Mladá Boleslavban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!